De laatste kleurentrends voor jou interieur.

onthulling van roze aurora

Ontdek de nieuwste kleurentrends voor jou interieur

Een recente studie toont aan dat 60% van de huiseigenaren van plan is om het komende jaar hun huis opnieuw in te richten, waarbij velen kijken naar de populaire interieurkleurentrends van 2024 om hun keuzes te begeleiden. Waarschijnlijk behoor je tot degenen die nadenken over een frisse verflaag of anders juist tot degenen die nadenken over een meer uitgebreide make-over, geïntrigeerd door onder andere de belofte van donkerblauwe tinten, krachtige roze kleuren en aardse neutrale kleuren.

Het landschap van interieurdesign voor 2024 is zowel divers als rijk, met alles van serene blauwe en groene tinten tot gedurfde en dramatische zwarte kleuren, om nog maar te zwijgen van de heropleving van de historisch geïnspireerde kleuren. Dit jaar ligt de nadruk op het creëren van ruimtes die de persoonlijke stijl weerspiegelen en tegelijkertijd het comfort en het welzijn bevorderen.

Of je nu wordt aangetrokken tot de rust van zachte blauwe tinten of juist de levendigheid van mosterdgeel, je zult merken dat het begrijpen van de nuances van deze trends een aanzienlijke invloed kan hebben op de sfeer in je huis. Terwijl je nadenkt over je volgende ontwerpkeuze, overweeg hoe deze opkomende kleurpaletten je ruimte kunnen transformeren tot de meest verwenste esthetiek.

Belangrijkste punten

 • De kleurenpaletten voor de interieurontwerptrends van 2024 omvatten een mix van gedurfde en subtiele tinten, met een bewuste knipoog naar aardetinten en monochrome schema’s.
 • Natuurlijk geïnspireerde tinten zoals bosgroen, zachtblauw, olijfgroen, lavendel en terracotta zijn populaire keuzes om de essentie van de buitenwereld naar de binnenruimtes te brengen.
 • Gedurfde en felle accenten kunnen worden gebruikt in minimalistische ontwerpen of worden toegevoegd aan traditionele decoraties om opvallende blikvangers te creëren en klassieke stijlen nieuw leven in te blazen met een moderne twist.
 • De nieuwe neutrale kleuren voor 2024 zijn warme tinten zoals tarweveldneutrals, groene tinten uit de natuur, botercrème tinten en gebarsten peper (diep zwart), die gezellige en uitnodigende ruimtes herdefiniëren.
 • Retro revival tinten voegen levendig karakter toe aan moderne interieurs, waarbij donkerblauw, rode tinten, warme en paddenstoelgrijze tinten worden gecombineerd en in evenwicht worden gebracht met hout- en metaalaccenten.

Opkomende kleurenpaletten

Terwijl we ons verdiepen in de opkomende kleurenpaletten voor 2024, zul je merken dat een mix van gedurfde en subtiele tinten, van donkerblauwe tonen zoals kobalt tot zachte grijze paddenstoelen, de toon zetten voor multidimensionale interieurontwerpen.

Deze selecties zijn niet zomaar willekeurige keuzes; ze zijn een bewuste knipoog naar aardetinten en monochrome schema’s, ontworpen om aan te sluiten bij jouw verlangen naar innovatie.

Stel je voor dat je een ruimte transformeert met de diepte van kobalt of de luchtigheid van grijze paddenstoelen, elk biedt een canvas voor creativiteit.

Of je nu neigt naar een kamer gebaseerd op de sereniteit van aardse vibes of streeft naar een opvallende statement met een monochromatische look, deze kleurentrends zijn jouw gereedschap voor het ontwerpen van ruimtes die zowel tijdloos als cutting-edge zijn.

Natuurgeïnspireerde tinten

Voortbouwend op het momentum van gedurfde en subtiele tinten, komen natuurlijk geïnspireerde kleuren zoals bosgroen en zachtblauw nu naar voren en bieden een frisse kijk op interieurontwerp voor 2024.

Deze kleuren, samen met olijfgroen, lavendel en terracotta, brengen de essentie van de buitenwereld in uw ruimte en creëren een aardse ambiance die zowel sereen als grondend is.

Door deze tinten te combineren met natuurlijke materialen en texturen ontwerpt u niet alleen een kamer; u creëert een sfeer die ontspanning bevordert en een buitenomgeving oproept.

Deze veelzijdige tinten zijn perfect om warmte en persoonlijkheid toe te voegen, zelfs in kleine ruimtes. Het slim gebruiken van natuurlijk geïnspireerde tinten in kleine ruimtes introduceert subtiel een vleugje tijdloze elegantie, waardoor uw huis een toevluchtsoord wordt voor innovatie en rust.

Dik en helder accenten

Duik in de wereld van gedurfde en heldere accenten om direct persoonlijkheid en levendigheid in je leefruimte te brengen. Hier is hoe je het meeste kunt halen uit deze levendige kleuren:

 1. Begin met het gebruik van gedurfde en heldere accenten in minimalistisch design om opvallende eyecatchers te creëren zonder de ruimte te overweldigen.
 2. Voeg gedurfde en heldere accenten toe aan traditionele decoratie om klassieke stijlen nieuw leven in te blazen en om een moderne twist toe te voegen.
 3. Combineer deze levendige kleuren met neutrale tinten, houten afwerkingen of metallic accenten om het in balans te brengen en diepte toe te voegen.
 4. Experimenteer met een gelaagd effect door verschillende tinten van dezelfde kleur te gebruiken voor een gevoel van drama en intrige, waardoor de algehele sfeer van de ruimte wordt versterkt.

De Nieuwe Neutralen

Verken de geruststellende wereld van The New Neutrals, waar warmere tinten zoals tarweveld neutrals en voedende groene tinten uit de natuur worden gebruikt om gezellige en uitnodigende ruimtes te herdefiniëren voor 2024. Je zult warme aardetinten en gezellige kleurenschema’s vinden die serene omgevingen creëren die innovatie en rust uitnodigen.

KleurBeschrijvingEffect
Tarweveld NeutralsWarme gebroken witten, stralen kalmte uitVersterkt sereniteit
Natuur-groenTinten groen, bevorderen balansVoegt diepte en contrast toe
Boterachtige TintenZachte, boterachtige kleuren, bieden comfortCreëert uitnodigende ruimtes
Stemmig ZwartCracked Pepper, veelzijdig en tijdloosBiedt een verfijnde uitstraling
Toon-op-ToonSubtiele variaties binnen dezelfde kleurBehaalt chique, samenhangende ontwerpen

Omarm deze nieuwe neutrale tinten om je ruimte te transformeren in een oase van warmte en stijl.

Retro Revival Hues

Terwijl we teruggaan in de tijd, brengen Retro Revival schaduwen een levendig karakter in moderne interieurs met een knipoog naar het verleden. Het incorporeren van retro kleuren gaat niet alleen om nostalgie; het gaat om het begrijpen van kleurenpsychologie om ruimtes te creëren die op een dieper niveau resoneren.

Hier is hoe je deze tinten in je ruimte kunt verweven:

 1. Donkerblauwe tinten: Voeg diepte en intrige toe, perfect voor statement muren of meubelstukken zoals kobalt.
 2. Rode tinten: Gebruik volle roodtinten als accenten, in balans gebracht door hout en metaal voor een zelfverzekerde ruimte.
 3. Grijstinten: Warme en paddenstoelgrijzen bieden een gezellige basis, opgefleurd door gele of aardse accenten.
 4. Donkergroene tinten: Creëer een aardend effect, veelzijdig genoeg om te combineren met diverse kleuren voor een gebalanceerde en impactvolle ruimte.

Omarm deze tinten voor een huis dat net zo innovatief is als jij.

Veelgestelde vragen

Welke kleur is in de mode voor 2024 interieurs?

Ben je geïnteresseerd in de interieurtrends voor 2024? Duik in de psychologie van kleuren en kies duurzame tinten. Denk aan kobaltblauw, warm grijs en donkergroen. Ze zijn niet alleen trendy, maar ook gericht op het maken van innovatieve en bewuste keuzes.

Welke kleur is op dit moment in de mode in 2024?

In 2024 aanschouw je een caleidoscoop van kleurenpsychologie en seizoensinvloeden die de stijl vormgeven. Van de diepte van donkerblauw tot de warmte van grijstinten, elke tint biedt een canvas voor innovatie en persoonlijke expressie.

Wat is de kleurentrend voor interieurs in 2024?

In 2024 zult u interieurs zien die rijke, diepe tinten en warme neutrale kleuren omarmen, wat historische invloeden weerspiegelt. Toekomstige kleurentrends benadrukken natuurlijk groentinten, inktblauwen en zonsopgangkleuren, waarmee ruimtes worden vernieuwd met contrasterende, levendige energie en rustgevende ondertonen.

Je ziet een verschuiving in het interieurontwerp, waar kleurenpsychologie en historische invloeden samensmelten. Diepe blues en veelzijdige groenen zijn trendy, ze bieden zowel innovatie als een knipoog naar het verleden. Het draait allemaal om impactvolle, tijdloze keuzes.

1.) “De nieuwe neutralen” verwijst naar een verschuiving in de perceptie van wat als neutrale kleuren wordt beschouwd in design, mode en interieurdecoratie. Traditioneel werden neutrale kleuren zoals wit, beige, grijs en bruin beschouwd als de standaard voor het creëren van een evenwichtige en veelzijdige achtergrond.

Echter, met evoluties in ontwerp- en modetrends, zijn nieuwe kleuren toegevoegd aan de categorie van “neutralen”, die voorheen als meer gedurfd of expressief werden beschouwd. Deze nieuwe neutralen kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, zachte pasteltinten zoals zachtroze, lichtblauw en mintgroen, evenals verschillende tinten zoals warme terracotta, roestbruin en donker olijfgroen.

Deze nieuwe neutralen bieden ontwerpers en decorateurs een bredere selectie van kleuren om mee te werken, waardoor ze meer creatieve vrijheid hebben bij het samenstellen van paletten die zowel ingetogen als eigentijds zijn.

2.) “Retro revival hues” verwijst naar het teruggrijpen naar kleuren die populair waren in het verleden, vaak in de context van design, mode of interieurdecoratie. “Retro” verwijst naar stijlen, trends of ontwerpelementen uit het verleden die opnieuw in de mode komen, en “hues” verwijst naar kleuren of tinten. Dus “retro revival hues” verwijst naar het heropleven van kleuren die typerend waren voor een bepaalde periode in het verleden, zoals de jaren ’60, ’70 of ’80. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat kleuren zoals avocado groen, oranje en bruin uit de jaren ’70 weer populair worden in hedendaagse ontwerpen.

Kansas Brown 25X25 hexagon

Het leer van etahome

Ben jij benieuwd hoe het leer van Etahome werkt?
Klik dan op de knop hierbeneden!

Leer-in-het-interieur

Onderhoud

Wil jij graag je leer goed onderhouden? Bekijk wat het beste werkt.

Voorbereiding

Ben je benieuwd  hoe je de beste voorbereiding treft?

Orlando Brown 25X25 Hexagon Interieur
Onderhoud van Leren Wandbekleding

Tips voor duurzaam leeronderhoud

Wist je dat het juiste onderhoud van leer niet alleen de levensduur van je favoriete leren items verlengt, maar ook bijdraagt aan een duurzamere levensstijl? In deze blogpost delen we waardevolle tips voor duurzaam leeronderhoud die niet alleen goed zijn voor je leerproducten, maar ook voor het milieu. Ontdek hoe

Lees meer»
Luxe leren trapbekleding nevada
Leren Trapbekleding

Creëer een Luxe uitstraling met Leren Trapbekleding

Met leren trapbekleding voeg je niet alleen een vleugje luxe toe aan je huis, maar investeer je ook in duurzaamheid en stijl. Heb je je ooit afgevraagd hoe leren trapbekleding je interieur naar een hoger niveau kan tillen? In deze blog ontdek je alles over de voordelen, installatie, onderhoud en

Lees meer»
Trends met leer
interieurtrends

De nieuwste leren bekleding trends onthuld

Introductie Wist je dat leren bekleding tegenwoordig niet alleen een luxe toevoeging is aan je interieur, maar ook een dynamische wereld van veranderende trends en stijlen vertegenwoordigt? In deze blogpost duiken we dieper in de fascinerende wereld van leren bekleding trends en ontdekken we de nieuwste ontwikkelingen die de interieurbranche

Lees meer»
leren bekleding
Leren Trapbekleding

Luxe Designerbekleding: Stijlvolle Leren Wand- en Trapopties

Met de opkomst van luxe interieurontwerpen is de vraag naar hoogwaardige designerbekleding gestaag toegenomen. Stel je voor: een weelderige ambiance in je woning gecreëerd door subtiel geplaatste leren wand- en trapbekleding. In dit artikel duiken we dieper in op de wereld van stijlvolle en duurzame leren designerbekleding, en delen we

Lees meer»
interieurtrends

Leren Bekleding voor Moderne Interieurs: Tips & Inspiratie

Een van de meest luxueuze en tijdloze keuzes voor moderne interieurs is leren bekleding. Of het nu gaat om een strakke leren bank in de woonkamer of elegante leren eetkamerstoelen, de veelzijdigheid en stijl van leren bekleding zijn ongeëvenaard. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van leren

Lees meer»
Leren wandbekleding woonkamer
Invloed van Interieur op Welzijn

Creëer een Luxueuze Woninginrichting met Leren Wand- en Trapbekleding

Een luxueuze woninginrichting begint bij de details – de subtiele accenten die een huis transformeren tot een luxueus toevluchtsoord. Wat als ik je zou vertellen dat leren wand- en trapbekleding niet alleen een vleugje luxe toevoegen aan je interieur, maar ook een duurzame investering zijn die de sfeer en uitstraling

Lees meer»
Leren trapbekleding en Leren Wandbekleding
Luxe interieurafwerking

Ontdek unieke leer opties voor een luxe interieur

Het kiezen van unieke leer opties voor het decoreren van je interieur opent een wereld vol mogelijkheden voor luxe en verfijning. Leer is niet alleen een duurzaam materiaal, maar biedt ook een ongeëvenaarde elegantie die elke kamer transformeert. Ben je benieuwd naar de creatieve en stijlvolle toepassingen van leer in

Lees meer»
Prints leren trapbekleding turtle
Leren Trapbekleding

Ontdek Premium Leren Trapbekleding Opties Voor Een Luxe Interieur

Introductie: Wist je dat premium leren trapbekleding opties niet alleen een luxe uitstraling toevoegen aan je interieur, maar ook een duurzame en stijlvolle keuze zijn voor elke woning? Bij Etahome zijn we gepassioneerd over het aanbieden van hoogwaardige leren trapbekledingsopties die je trap transformeren naar een elegante eyecatcher in huis.

Lees meer»
Leren wandtegels
interieurtrends

Luxe & Creatieve Wandbekleding Ideeën met Leer

Leren wandbekleding biedt eindeloze mogelijkheden voor creatieve wandbekleding ideeën met leer. Van luxe uitstralingen tot unieke designs, leer is een veelzijdig materiaal dat een vleugje elegantie kan toevoegen aan elk interieur. Ontdek in dit artikel inspirerende tips en suggesties om je wanden te transformeren met prachtige leren accenten. Ben je

Lees meer»
Leer-in-het-interieur
Leren interieurbekleding

Leren Materialen: Creëer een Luxe Uitstraling met Leer

Met duurzame leeroplossingen voor thuis til je de uitstraling van je interieur naar een hoger niveau. Ben je op zoek naar manieren om je huis luxueuzer en milieubewuster in te richten? Ontdek in deze blog post hoe duurzaam leer kan bijdragen aan een stijlvolle en duurzame woonomgeving. Van leren wandbekleding

Lees meer»