Onderhoud

Een leren wand heeft een uitstraling die tijdsloos is. Je wilt hier lang van kunnen genieten, om je daarbij te helpen hebben we wat korte tips voor je betreft het onderhoud van jouw leren wand. Dit onderhoud kun je makkelijk zelf doen en brengt nauwelijks kosten met zich mee. Heb je specifieke vragen of kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op!

Onderhoud leer:

  • Een leren wand behoeft geen speciaal onderhoud.
  • Kleine krasjes zullen zich herstellen door de natuurlijke werking van het leer.
  • Natte spetters gewoon laten drogen en niet wrijven.
  • Wanneer de wand in de loop der jaren wat vager wordt kun je deze insmeren met onze leerwax. Daardoor komt de kleur weer enigszins terug. De gebruiksaanwijzing is te vinden bij het artikel.
  • Vermijd contact met scherpe voorwerpen en vloeistoffen (bijvoorbeeld: water, olie, verf).
  • Mocht een leren tegel niet meer te redden zijn, dan is het nabestellen van de leersoort altijd mogelijk.

Welke luchtvochtigheid en temperatuur is geschikt voor leer?

Wil je leer gaan plakken in een ruimte waar de luchtvochtigheid of temperatuur erg hoog/laag is? Of juist heel erg schommelt? Houd er dan rekening mee dat het leer hier op zal reageren. Aangezien het een natuurlijk materiaal is, zal leer krimpen of uitzetten bij verandering van temperatuur. De meest ideale temperatuur voor leer is tussen de 15 – 25 graden Celsius, bij een luchtvochtigheid van 40 – 60%.

Wat gebeurt er met leer als er teveel licht op komt? 

Aangezien leer een natuurlijk materiaal is (een dierenhuid) zal het leer minimaal verkleuren wanneer het te veel wordt blootgesteld aan licht.

Hoe krijg ik het beste kleureffect?

Hussel de tegels van de verschillende pakketten door elkaar. Zo creëer je het mooiste natuurlijke effect.

Uitdagend legpatroon

Heb je gekozen voor een complex legpatroon? Dan is het niet onverstandig om wat meer vierkante meters te bestellen. Liever wat tegels over, dan één tegel te weinig.